100% Marokkaanse Arganolie voor diverse massages.

Arganolie uit Essaouira

De Arganolie wordt gemaakt van Argannoten. Deze groeien alleen in het gebied van Essaouira tot aan Agadir.

Hoe wordt  Arganolie gemaakt?

  • Om één liter  Arganolie te maken is ca. 2,5 kg nootjes nodig. Deze nootjes zitten in een dikke taaie schil, die eerst verwijderd moet worden en daarna moet nog een keer de harde bast verwijderd worden.
  • Vervolgens worden de nootjes met de hand vermalen in een traditionele maalsteen. Hierdoor ontstaat een soort van vloeibare “pindakaas”, die daarna gekneed wordt, waardoor er uiteindelijk olie uit de geknede pasta loopt.
  • Dit werk wordt alleen door vrouwen gedaan. Een vrouw heeft voor het produceren van één liter Arganolie ongeveer een week te werken.

De huidige koning van Marokko, Mohamed VI, heeft Argancoöperaties opgericht, zodat gescheiden vrouwen kunnen werken en daardoor zelf in hun inkomen kunnen voorzien. Een groot gedeelte van de verkoopopbrengsten gaat naar deze vrouwen.

De Arganolie die Massagegeregeld gebruikt is 100% pure Arganolie, dus zonder enige toevoeging en zeer geschikt voor diverse massages,  die  toegepast worden in mijn praktijk.arganolie

Arganolie verzorgt en herstelt de huid.

Handgeperste arganolie uit Marokko verstevigt, hydrateert en herstelt de huid van top tot teen.
Deze biologische olie is een must voor iedere masseur.

Arganolie…. De olie bevat veel vitamin E.  Vitamine E is belangrijk voor onze huid: het is een van de krachtigste anti-oxidanten en neutraliseerst vrije radicalen die in je huid kunnen beschadigen. Daarnaast bestrijdt vitamine E ontstekingen en hydrateert, waardoor je huid weer zacht wordt.   Arganolie voedt de cellen, vertraagt het ouder worden proces van de huid. Maar arganolie gaat ook het littekenvorming en striae tegen.

Massage met Arganolie heeft een meerprijs. Zie tarieven.