coaching Sneek

 • Home
 • Informatiepagina's
 • coaching Sneek

Coaching Sneek, iedereen heeft het wel eens nodig maar we doen het te weinig. We durven niet uit onze  comfortzone te stappen naar het “nieuwe nu.” Helaas luisteren we niet goed naar de signalen die we ontvangen van ons lichaam. Dit voelen we in de vorm van pijn, boosheid, angst, verdriet. We laten ons op dit moment vaak leiden door ons hoofd en wat we doen en hierdoor minder naar ons hart. Het leven leiden door ons hart en passie is lastig. Door de snelle veranderingen in de huidige maatschappij zijn we vaak gericht op het doen, dit gaat voornamelijk om wat ons hoofd ons ingeeft en niet ons gevoel. De maatschappij is prestatiegericht, de lat wordt door onszelf en de omgeving heel hoog gelegd waardoor we niet meer luisteren naar wat we echt willen maar doen wat anderen van ons verwachten.
 Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Het leertraject wordt volledig op de persoonlijkheid en leerbehoefte van het individu gemaakt. Persoonlijker kan het niet. Maar hoe leer je om niet steeds weer in je eigen valkuilen te tuimelen of het je te veel aan te trekken en je kwetsbaar blijven voelen? Relativering, humor, zelfreflectie en bewustwording staan centraal tijdens “de coaching”. Niets is mij vreemd, alles kan en mag er zijn en wordt in een veilige sfeer gedeeld. Plezier in het leven ervaren en je tevreden voelen ontstaat meestal niet toevallig maar door het herkennen en gebruiken van tools die je kunt ontwikkelen.
 
Wat kun je leren van een individuele coaching 
                                                                                                           

 • Je leert burn-out bestrijden

 • Je leert faalangst wegnemen

 • Je leert voor je mening uit te komen

 • Je leert vergroten van zelfvertrouwen

 • Je leert sociale vaardigheden vergroten

 •  je leert omgaan met werkdruk en stress

 • Je leert meer regie in en over je werk/privé verkrijgen

 • Je leert ontwikkelen van communicatieve vaardigheden

 • Je leert enthousiasme en energie terugvinden in je leven

 • Je leert keuzes maken die bij jouw persoonlijkheid passen

 • Je leert stress en weerstand om te buigen naar uitdagingen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Laat belemmeringen uit het verleden geen obstakel meer zijn. In persoonlijke gesprekken help ik je vanuit de huidige situatie, waar je een uitdaging ervaart, naar je doel. Coaching is dé manier om duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen. “Zelfs de beste coach heeft coaching nodig.” Dus wat houdt je nu nog tegen om je te laten coachen?

Burn out: De lat ligt vaak hoog bij veel mensen en vragen daarom te veel van zichzelf. Ze zijn druk met het gezin, familie, werk en hobby’s en alles eist tijd en aandacht. Hierdoor zijn er maar weinig momenten van rust en momenten voor jezelf.  Bij een drukke levensstijl ontstaat de kans op verhoogde stress.  De werkdruk die we ons zelf opleggen, door juist geen nee te zeggen.
Sneller moe en uiteindelijk raak je uitgeput, waardoor het langzaam aan steeds slechter met je gaat. Een bepaald patroon waar we zelf niet meer uitkomen. Het lichaam geeft allang een signaal af, maar helaas luisteren we te weinig naar ons eigen lichaam. Er ontstaan dan klachten, zoals niet goed slapen, spierpijn in nek, schouder en rug, niet meer kunnen onthouden, moeheid. En nog veel meer klachten…….En vooral geen NEE  kunnen zeggen. Schuldgevoel, er niet bij horen. Wat zal een ander van mij vinden. Doe ik het wel goed? Perfect willen zijn. Vast herkenbaar als je met een burn out zit.

Wat kunnen massages tegen stress doen?
Met massages kun je er voor zorgen dat lichaam en geest weer één worden. Tijdens de massage worden spanningen gelokaliseerd en spieren losgemaakt waardoor afvalstoffen vrijkomen. Hierbij kunnen ook emoties loskomen. Deze emoties zijn in het lichaam jarenlang opgeslagen. Een goede massage zorgt er daarnaast ook voor dat je beter kan slapen en je lekkerder gaat voelen.
Het herstellen van een burn-out heeft tijd nodig en daar kan een massage op regelmatige basis heel goed bij helpen. Hierdoor krijg je weer nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam. De massage verlaagt je stress en verhoogt je energie.

Massage alleen is vaak niet voldoende. Vaak is coaching een goed middel.  Samen de coaching gesprekken aan gaan kunnen je helpen om weer bij je eigen gevoel te komen.  Zodat je grenzen gaat aangeven en je leert wat minder van je zelf te vragen. En nee durft te zeggen tegen anderen. Langzaam maar zeker kom je weer bij je zelf. En voordat je het weet lacht het leven je weer toe en heb je de regie zelf weer in handen over je eigen leven.  Dit zou toch fantastische zijn! Laat je daarom masseren en eventueel coachen!

 

coaching en massage sneek