Dry-needling - Acupunctuur

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Dry-needling - Acupunctuur

Dry- needling: Snel verlost van spierspanningen.
Binnen mijn opleiding van dry needling behandelconcept is een zeer effectieve verbinding gemaakt van Westerse, zenuwstelsel inzichten met betrekking tot pijn(verwerking), onderliggende relaties,  spierknopen en weefsel, dry needling én een aantal krachtige elementen uit de acupunctuur.
Dry needling definitie: het gebruik van steriele acupunctuurnaalden, herstellen van verstoorde lokale weefsel met technieken die passen bij de gevoeligheid van de cliënt en/of dienst weefsel.

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de therapeut doormiddel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Bij Dry Needling wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. 

Na een behandeling kunnen de spieren vermoeid en zwaar aan voelen, even eens spierpijn. Dit is een normale reactie en het gevoel verdwijnt geheel binnen een paar dagen. Je kan ook warm en zweterig worden. Zelden misselijk.
Dry needling is niet gevaarlijk. In principe voel je het zetten van het naaldje niet. Tijdens de behandeling kan er een soort 'spierkramp' gevoel ontstaan en dat noemen we een twitch. Deze kan als zeer kortstondig onprettig ervaren worden maar daarna zal er direct een verlichting van de klacht ontstaan.

Indicatie:
Bij de volgende vormen van pijn is dry needling zinvol:

  • Stijve spieren en gewrichten
  • Triggerpoints/ spierknopen in de spieren
  • Klachten van de lage rug, heup, bil- en beenspieren en voet.
  • Klachten van de nek, schouder, arm, (tennis)elle boog, onderarm en pols.

Dry needling is geen zelfstandige therapie, maar vaak een techniek die een onderdeel is van een totale behandeling.

Mijn behandelingen worden dan ook samen met de massage gedaan. Zodat je optimaal van het resultaat kan profiteren. Ik doe de behandeling altijd in overleg met de cliënt. Deze behandeling kan op 2 manieren ingezet worden. Acupunctuur benadering en of dry-needling benadering. De manier van behandelen heeft te maken met de hulpvraag en de spierspanningen en je eigen ervaringen.
Milde vorm is acupunctuur, blijven de naalden wat langer staan en dry-needling is een wat snellere behandeling. Resultaat van de behandeling is gelijk. 


 
Dry needling  prijs:  is massage prijs plus  € 3,00  zie tarieven klik hierop.