Fascia therapie/massage

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Fascia therapie/massage

Fascia therapie / massage

De Fascia heeft een hele belangrijk rol in het lichaam die pas in de laatste jaren in de medisch wereld ontdekt is, terwijl de complementaire geneeskunde zijn belang al lang kent.

Fasciatherapie is een behandelvorm die zich richt op de fascia in het lichaam. Fasciatherapie maakt gebruik van massage om de fascia los te maken, wat kan leiden tot vermindering of verdwijning van pijn, stijfheid of bewegingsbeperking. Wanneer de fascia beschadigd is of niet goed functioneert, kunnen verschillende symptomen optreden. Dit kan het gevolg zijn van spanning, letsel, chirurgie, immobiliteit, shock, trauma en levenservaringen, die invloed hebben op de vloeibaarheid van het lichaam en de fascia. Dit kan leiden tot chronische klachten en ziekten.
 
De fascia is een soort bindweefsel in het lichaam dat overal te vinden is als een intern spinnenweb en is samengesteld uit elastine en collageen. Het verbindt, stabiliseert, verenigt en beschermt alle delen van het lichaam, is gevuld met bloedvaten, lymfevaten, immuuncellen en zenuwcellen. Het is belangrijk dat de fascia soepel blijft om de stroom van deze vaten en cellen te waarborgen. Fascia is ons rijkste zintuig en bevat informatie over ons hele leven, registreert wat goed of niet goed is voor ons en verhardt wanneer bescherming nodig is. Het heeft een geheugen en bevat veel zenuwreceptoren.

Om je fascia optimaal te houden, kun je het volgende doen:
 
  1. Bewegen door yoga, zwemmen of stretching.
  2. Drink veel water en eet voedingsmiddelen rijk aan omega 3.
  3. Gebruik olie (zoals amandelolie of kokosolie) in plaats van crème op je lichaam

Overweeg fascia massage of therapeutische behandelingen bij pijn of spanning. Let op: als je na jaren van compensatie een omslagpunt bereikt hebt, heb je wellicht meer behandelingen nodig.
Facsia therapie, cupping of “sport” massage wordt door elkaar gegeven bij mij.  Ik kijk bij de therapie wat wenselijk is. Hierop pas ik mijn behandeling aan. Altijd in overleg met je.
 
Tarieven