Cuppingmassage

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Cuppingmassage

Cuppingmassage ook wel myofasciaal cupping genoemd.
 
Cupping is een 3000 jaar oude  massagetechniek afkomstig uit China.  Van  oorsprong met koehoorns gedaan.  Met de nieuwe technieken van nu, worden cupjes van glas of plastic gebruikt.  Zo ook in mijn praktijk. Cuppingmassage is een intense manier van masseren.  Mijn specialisatie verminderd uw spierklachten. Ook voor sporters wordt cupping gebruikt. De beroemde olympische zwemmer Michael Phelps gebruikte cupping om zijn spieren sneller te doen herstellen na de inspanning.
Op het eerste gezicht ziet het er wat  vreemd  uit. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage heeft dit  een  diepere werking. D.m.v. cupjes wordt de   huid vacuüm gezogen. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor de blokkade worden opgeheven. Ook het bindweefsel wordt meegenomen.
 
Mijn manier van cuppingmassage: Moving cupping is cupping waarbij vacuüm gezogen cups op de huid gemasseerd wordt. Dry-cupping: hierbij worden cupjes op de huid gezet en deze blijven staan. Er ontstaat dan rode plekken. Zeker bij de eerste behandeling zal de cupping wat pijnlijk aanvoelen. Ik kan uiteraard met meer of minder vacuüm de behandeling aanpassen. Het is belangrijk om het rustig op te bouwen en  te ervaren hoe het lichaam erop reageert.  Het is raadzaam om meerdere massagebehandelingen te ondergaan. 
Behandeling na de cupping: er  kunnen rode plekken ontstaan. Variërend van rood tot donkerpaars. Net als blauwe plekken verdwijnen deze vanzelf weer. Ook kan het beurs  aanvuoelen op de plek waar de cupjes hebben gezeten. Houd de huid goed warm en drink veel water dit bevordert de afvoer van de afvallstoffen. 
 
Er zijn namelijk ook  contra- indicaties waarbij een behandeling niet mag worden gedaan. Het is daarom belangrijk dat er advies  op maat gegeven wordt. Zonder uw toestemming zal ik nooit over gaan op cuppingmassage. 

Op welke gebeiden kan cupping toegepast worden?
opheffen blokkades – bindweefselmassage – triggerpoints – cellulitis behandeling – lymfedrainage
  

Ervaring over cupping en cellulitismassage klik hierop!