Cuppingmassage


Sneek, Cuppingmassage ook wel myofasciaal cupping genoemd.

 
Cupping is een 3000 jaar oude massage techniek afkomstig uit China. De oorsprong met koehoorns gedaan.  Met de nieuwe technieken van nu, worden cupjes van glas of plastic gebruikt.  Zo ook in mijn praktijk. Cupping massage is een intense manier van spierknopen te doen oplossen. Mijn specialisatie verminderd uw spierklachten. Ook Voor Sporters worden cupping gebruikt. De beroemde Olympische spelen Michael phelps gebruikte cupping om zijn spieren sneller te doen herstellen na de inspanning.
Op het eerste gezicht ziet het er wat freaky uit. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage heeft dit en diepere werking. D.m.v. Van cupjes wordt erop de huid vacuüm gezogen. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor de blokkade worden opgeheven. Ook het bindweefsel wordt meegenomen.
 
Mijn manier van cuppingmassage: Moving cupping is cupping waarbij vacuüm gezogen cups  op de huid gemasseerd wordt. Dry-cuping  hierbij worden cupjes op de huid gezet en deze blijven staan. Er ontstaat dan rode plekken. Zeker bij de eerste behandeling zal de cupping wat pijnlijk aanvoelen. Ik kan uiteraard met meer of minder vacuüm de behandeling aanpassen. Het is belangrijk om het rustig op te bouwen en ervaren hoe het lichaam erop reageert om de klachten te verminderen. Het is raadzaam om meerdere massage behandeling te ondergaan. 
Behandeling na de cupping: er kan rode plekken onstaan. Variërend van rood tot donkerpaars. Net als blauwe plekken die verdwijnen vanzelf weer. Ook kan het beurs gevoelen ontstaan waar de cupjes hebben gezeten. Houd de huid goed warm en drink veel water dit bevordert de afvoer van de afval stoffend.
 
Er zijn n.l ook contra indicatie waarbij een behandeling niet mag worden gedaan. Het is daarom belangrijk dat er advies opmaat gegeven wordt. Zonder uw toestemming zal ik nooit over gaan op cuppingmasage.

Welke toepassingen gebieden kent cupping?
opheffen blokkades – bindweefselmassage – triggerpoints – cellulitis behandeling – lymfedrainage
 

Voor tarieven klk hier op!
Door een goede massage blijf je in bewegen.

contact 
                                                                                                                                                                                            


Ervaring over cupping en cellulitusmassage.
                                                                                                                                                                              

Share our website