Kindermassage verhaal Riane

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Kindermassage verhaal Riane

Riane  6 jaar en heeft last in nieuwe of drukke situaties, waarin veel van haar wordt verwacht. Dit komt door een probleem met het verwerken van prikkels. Dit uit zich in wringende handen tijdens de situatie en moeite met inslapen nachts. Riane is zich bewust van alles wat er overdag gebeurt, zoals geluiden, geuren en kleuren.  In 2021 hebben we een bezoek gebracht aan het consultatiebureau, en de arts heeft ook gesproken over het gebruik van medicijnen. We vonden het idee van medicijnen niet goed, want Riane is niet ziek.

Wij, als ouders, hebben naar manieren gezocht om haar te helpen ontspannen en verwerken. Nadat ik had nagedacht over hoe ikzelf ontspanning kon vinden, besloot ik een afspraak te maken voor een massage. Dit wist ik, omdat Alie een opleiding in kindermassage had gevolgd. Na drie sessies met Alie zijn we nog steeds bezig de aangeleerde technieken toe te passen. Bij nieuwe prikkels of veranderingen zal er spanning ontstaan, maar naarmate Riane ouder wordt, kan ze situaties en gebeurtenissen beter begrijpen of verwoorden. Door erover te praten, wordt er al een deel verwerkt. Soms heeft ze net iets meer nodig om dingen een plek te geven. Door het geven van 's avonds voetmassages of het spelen van massage-achtige spelletjes zoals "Pizza's en Pannenkoeken" voordat ze naar bed gaat, ontspant Riane en slaapt ze beter.
 Zowel op school als tijdens verjaardagen van grootouders hebben onze kinderen veel slaap nodig om de dag te verwerken. Hoe en wanneer ze in slaap vallen, maakt een groot verschil voor de kwaliteit van hun nachtrust. We passen dit ook toe op onze zoon, die juist wat hyper wordt. Tijdens de sessies met Alie maakten we ook gebruik van spelkaarten. Riane kon er een paar uitzoeken en de bijbehorende opdracht uitvoeren, zoals ballon- en slang-ademhalingsoefeningen die we nu nog steeds gebruiken als Riane haar handen wringt of een situatie spannend vindt.

Als ouders zijn we erg blij dat we de keuze hebben gemaakt voor een alternatief voordat we medicijnen overwogen. Door de massage en ademoefeningen helpen wij onze kinderen te ontspannen en prikkels te verwerken.Jolinda van der Werf.
 

kindermassage Sneek