Wat is Cupping?
Cuppingmassage in Sneek. Cupping is een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic bollen (cups). De bollen worden met de open kant op de huid geplaatst. Door middel van een vacuümpomp, trekken de cups zich vacuüm op de huid. Ook kan er gemasseerd worden met de cups. De doorbloeding, zowel in als onder de huid, wordt wordt hier door sterk verbeterd.Wat gebeurt er met je lichaam?

Het vacuüm pompen heeft natuurlijk effecten op iemands lichaam, zowel aan de buiten als aan de binnenkant. Aan de binnenkant kan het worden gezien als een zeer stevige massage. Daarmee worden niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel  meegenomen. Zeker bij een eerste behandeling zal de cupping wat pijnlijk aanvoelen. Die de masseur uiteraard met meer of minder vacuüm kan aanpassen.  Aan de buitenkant heeft de cupping uiteraard ook effect op de huid. Bij een zachte behandeling zal de huid roze uitslaan,  bij een wat hevigere behandeling kunnen op meerdere plekken bloeduitstortingen ontstaan.


Welke toepassingen gebieden kent cupping?
opheffen blokkades – bindweefselmassage – triggerpoints – cellulitebehandeling – lymfedrainage

Waarvoor is Cupping massage goed?
Cupping massage kan gebruikt worden voor een veelvoud aan klachten: pijn in spieren en gewrichten, onderrugpijn, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn verklevingen, cellulite etc.